Grafstenen van versteend hout kristal

Als we het over unieke grafstenen hebben van zeer bijzonder materiaal dan hoort versteend hout kristal daar absoluut bij. Wanneer u op dat punt staat dat u een grafsteen voor uw dierbare moet gaan uitkiezen, heeft u een hele ruime keuze. Woertman Natuursteen biedt veel soorten materialen en u kunt er ook voor kiezen om een grafsteen van versteend hout kristal te laten maken. Het bijzondere van versteend hout is dat elke stam een eigen vorm, verhaal en kleur heeft. Niet één stam is gelijk, net als wij mensen. Het gefossiliseerde hout is wel 22 miljoen jaar oud en is net zo hard als bijvoorbeeld graniet. Door het versteende hout te bewerken kunnen er mooie kleuren en structuren worden toegevoegd aan uw grafsteen. Kiest u voor een versteend hout kristal grafsteen, dan kiest u voor iets heel speciaals en opvallends.

Voordelen van grafstenen van versteend hout kristal

Het grote voordeel van versteend hout is dat dit materiaal zeer weersbestendig is. Versteend hout heeft een uitstraling van hout en de kwaliteit van natuursteen. Nog een voordeel is dat in deze grafsteen gemakkelijk letters kunnen worden gezandstraald. U kunt versteend hout kristal grafstenen dus compleet uniek maken, naast dat elk stuk natuurlijk al uniek is.Hierdoor zal een grafsteen van versteend hout kristal altijd erg speciaal ogen. Grafstenen van versteend hout kristal zijn tevens duurzaam.

Toepassingen van versteend hout kristal

In ons assortiment vindt u veel verschillende toepassingen van versteend hout kristal in een grafsteen. Hierbij kunt u denken aan complete grafstenen maar ook aan letterstenen, voetstukken, grafomranding etc. Een versteend hout kristal grafsteen kunt u op prachtige manieren combineren met bijvoorbeeld brons, glas of aluminium. Wilt u advies over het gebruik van dit materiaal en voorbeelden zien? Dan bent u van harte welkom in onze showtuin in Tubbergen. Ook kunnen wij bij u thuis langskomen voor advies.

Bij Woertman Natuursteen verzorgen we compleet uw versteend hout kristalgrafsteen of een ander materiaal naar wens. U kunt keuzes maken uit liggende- of staande grafstenen, of combinaties hiervan in talloze uitvoeringen en afmetingen.

Onderhoud van versteend hout kristal

Omdat het versteende hout al eeuwenoud en erg hard is kan het gepolijste oppervlak na een tijd wat doffer of lichter van kleur worden. U kunt een gepolijste grafsteen van versteend hout het best schoonmaken met een zachte doek en lauw water en ruwer versteend hout met een zacht borsteltje en lauw water.

Wanneer u een bijzonder grafmonument wilt laten maken, kan dit even duren. Daarom verzorgt Woertman Natuursteen ook een verzorgde aanblik met een tijdelijk grafmonument voor in de rouwperiode. Neem hiervoor gerust contact met ons op.