Veldkeien en ruwe (graf)stenen

Wilt u een zeer natuurlijke grafsteen plaatsen op het graf van uw dierbare? Dan kunt u kiezen voor een grafsteen van veldkeien. Dit zijn ruwe stenen die er geheel onbewerkt uitzien op eventuele plaatsing van tekst na. Ruwe grafstenen en veldkeien zijn natuurlijke stenen die compleet ruw gehakt zijn en dat heeft een bepaalde charme. Een zwerfkei als grafsteen zorgt voor een natuurlijke uitstraling. In onze showtuin kunt u veel verschillende soorten ruwe grafmonumenten en zwerfkeien vinden.

Een veldkeien grafsteen kan voor u gerealiseerd worden geheel uit ruwe natuursteen, maar het kan ook vervaardigd worden in combinatie met andere materialen zoals graniet, RVS, glas, aluminium, etc. Zo kunt u kiezen voor een gepolijste voor- en achterkant terwijl de zijkanten ruw gehakt zijn of u kiest er bijvoorbeeld voor de omranding bij ruw natuursteen of de zwerfkei met diverse materialen te combineren.

Voordelen vanveldkeien grafstenen

Grafstenen van veldkeien hebben de volgende voordelen:

  • Keuze uit honderden unieke keien
  • Stenen komen onbewerkt uit de natuur
  • U kunt zelf een mooie steen of kei uitzoeken
  • De keien zijn duurzaam en eerlijk gewonnen
  • Samen geven we het complete monument vorm

Complete verzorging van het grafmonument

Bij Woertman Natuursteen verzorgen we complete grafstenen van veldkeien of een ander materiaal naar uw wens. U kunt keuzes maken uit liggende- of staande grafmonumenten, of combinaties hiervan in talloze uitvoeringen en afmetingen. Ook het glad polijsten of ruw bewerken van de steen in vele combinaties en uitvoeringen behoort tot de mogelijkheden. Vanzelfsprekend kunnen door u gewenste teksten en symbolen worden aangebracht door middel van hakken, frezen of zandstralen in de steen. Dit kan worden geaccentueerd door kleuren of zelfs bladgoud. Ook het aanbrengen van losse letters of figuraties in brons of edelmetalen op de steen behoort tot de mogelijkheden. Tenslotte zijn ook combinaties mogelijk van steen met glas, hout of metalen. Uw wensen zijn bij ons maatgevend. Mocht u eigen ideeën hebben over de vormgeving van een grafsteen, dan werken wij deze graag gezamenlijk met u uit.

Onderhoud van veldkeien grafsteen

U kunt een grafsteen van veldkeien/ruwe stenen het best schoonmaken met een zacht borsteltje en lauw water. Voor informatie over de onderhoudsproducten en reinigingsmiddelen kunt u langs komen in onze showroom waar we alles op voorraad hebben. Zo hebben wij een speciaal onderhoudsproduct ontwikkeld voor het reinigen en extra impregneren van grafstenen. U bent altijd van harte welkom!