Grafstenen van RVS

Een RVS grafsteen is een steen vervaardigd van de metaalsoort roestvast staal en hierdoor zeer goed bestemd tegen de weersinvloeden en daarom geschikt als materiaal voor het vervaardigen van grafstenen. RVS is er in vele afwerkingen: gepolijst, geborsteld, geslepen, enzovoorts. Elke afwerking heeft zo zijn eigen bijzondere uitstraling. Woertman Natuursteen gebruikt alleen de beste soorten RVS. Woertman heeft zowel een eigen werkplaats als showtuin om de meest bijzondere RVS grafstenen voor u te kunnen ontwerpen en te realiseren en om u gelijk daadwerkelijk voorbeelden te kunnen laten zien.Voor meer voorbeelden van grafstenen bekijkt u Voorbeelden Grafmonumenten.

Voordelen van RVS

RVS staat bekend als een zeer duurzaam materiaal. De metaalkleur geeft de RVS grafsteen een jonge, fraaie en moderne uitstraling. Grafstenen van RVS kunt u zeer persoonlijk maken. Het grootste voordeel van RVS grafstenen is dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. De RVS grafstenen kunnen helemaal naar eigen wens worden aangepast. Ook kunnen wij een eigen ontwerp voor een grafsteen voor u realiseren. Ook valt RVS prima te combineren met andere materialen zoals natuursteen en glas. En als een grafsteen van RVS eenmaal geplaatst is, gaat die vele jaren mee met maar weinig onderhoud. De kwaliteit van RVS is zeer betrouwbaar.

RVS afwerking

Lijkt een grafsteen volledig van RVS u wat te veel van het goede? Woertman kan RVS ook subtiel in de grafsteen verwerken. Eén van de mogelijkheden is het vervaardigen van een grafsteen met RVS rand. Deze RVS rand is voorzien van uitgespaarde tekst, vaak door middel van waterjet snijden. De rand van RVS kan onder andere gecombineerd worden met natuursteen, helder glas of ondoorzichtig glas op kleur. Heeft u zelf een idee over hoe u RVS in de grafsteen zou willen verwerken? Laat het ons gerust weten! Er zijn in veel gevallen best wel wat mogelijkheden. Een grafsteen hoort uniek te zijn, dus uiteraard mag u zoveel eigen inbreng leveren als waar u behoefte aan heeft. U hoort vanzelf wat de mogelijkheden zijn.

Onderhoud van RVS

Een RVS grafsteen heeft niet meer onderhoud nodig dan een granieten grafsteen. Het materiaal blijft zelf goed en mooi. Hoe gladder het RVS, hoe minder gevoelig het is voor vuil. Grafstenen van RVS die zijn gepolijst, zijn zo glad dat er weinig tot geen vuil aan hecht. Het best kunt u de steen reinigen met water of een zachte spons in combinatie met een reinigingsmiddel voor bijvoorbeeld ruiten. Wij hebben ook zelf een speciaal en uniek onderhoudsproduct ontwikkelt die in een bewerking reinigt en extra impregneert. Ook impregneren we als unicum in Nederland al onze stenen met ons eigen JWN Nano impregneer. Zo zijn alle stenen geproduceerd door Woertman water- en vuilafstotend. En daardoor zijn onze grafstenen zo makkelijk te onderhouden.