Grafstenen van natuursteen

Natuursteen is een milieuvriendelijk natuurproduct, met een uniek en levendig uiterlijk. Bovendien is het een functioneel en duurzaam materiaal, dat voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen geschikt is. Zo verschillend als mensen zijn, zo verschillend is natuursteen in alle verschillende vormen en kleuren. Natuursteen grafstenen zijn dus altijd uniek en alleen daarom al mooi materiaal voor een unieke grafsteen voor uw dierbare.

Soorten natuursteen

Er zijn duizenden soorten natuurstenen verkrijgbaar, zodat er bijna altijd een natuursteen is die past bij uw persoonlijke smaak. Door dit ruime aanbod is het bijna niet mogelijk om hiervan een compleet overzicht te geven. Natuursteen soorten die op een vergelijkbare wijze ontstaan behoren tot een bepaalde steengroep, waarvan hieronder een overzicht wordt gegeven.

Voordelen van natuursteen

  • Een natuursteen grafsteen is een mooi en tijdloos product.
  • Functioneel (voor een groot aantal toepassingen) en duurzaam.
  • Op de lange termijn goedkoop.
  • Makkelijk te onderhouden. Als de grafsteen gepolijst is, kunt u de steen gemakkelijk schoonmaken met een zachte borstel of vochtige doek.
  • Ruime materiaal en vormkeuze. Natuursteen is leverbaar in veel verschillende kleuren, maten en vormen. Door structuren en aders in de natuursteen is elke toepassing uniek.

Onderhoud grafsteen van natuursteen

De meeste grafstenen zijn gemaakt van natuursteen. Wanneer de grafsteen gepolijst is, dan vergt de steen weinig tot geen onderhoud. U kunt het makkelijk met een vochtige doek reinigen. Daarnaast hebben wij zelf een speciaal en uniek onderhoudsproduct ontwikkeld die extra impregneert en reinigt, onze JWN Nano impregneer. Hierdoor worden de door Woertman geproduceerde grafstenen van natuursteen water- en vuilafstotend. Gebruik nooit agressieve of zuurhoudende middelen.

Tip: plaats nooit kaarsen of olielampen direct op natuursteen zoals graniet. Als het vet van de kaars of olielamp in contact komt met de natuursteen, dan zorgt dit voor vlekken die jarenlang zichtbaar zijn.