Grafstenen van glas

Bent u op zoek naar een mooie glazen grafsteen voor een dierbare? Eén van onze specialiteiten is het vervaardigen van grafstenen waarin glas is verwerkt. Voor een grafsteen van glas wordt eerst samen met de klant een ontwerp gemaakt van de grafsteen, die dan door een specialistische toeleverancier geproduceerd wordt. Daarna worden dergelijke glazen grafstenen door onze eigen vakmensen verder afgewerkt en gerealiseerd. Met een unieke grafsteen, speciaal (zelf) ontworpen, blijft de herinnering aan deze persoon erg levend. Ieder mens is uniek, dus hebben wij met onze jarenlange ervaring, een uitgebreide selectie grafstenen gecreëerd van hoogwaardige kwaliteit. Op deze pagina vindt u alles over onze grafstenen van glas.

Voordelen van glazen grafstenen

Glas is erg sterk, duurzaam en het heeft ontzettend veel mogelijkheden. Er bestaan ruim 1.000 soorten glas en al die soorten glas zijn op eindeloos veel manieren te combineren. Niet alleen verschillende soorten glas vallen met elkaar te combineren, ook wordt glas vaak met natuursteen gecombineerd. Een glasgrafsteen is bestand tegen alle weersinvloeden en het blijft jarenlang mooi.

Daarnaast heeft glas een erg chique uitstraling. Een glazen grafsteen valt op door de helderheid en verfijndheid. Het oppervlak van glas kan ook op allerlei manieren worden afgewerkt: glanzend, dof of ruw. Zo kunt u kiezen uit vele mogelijkheden en de grafsteen van glas zoveel mogelijk personaliseren indien gewenst.

Bewerkingen van glas

Glazen grafstenen zijn goed te bewerken. Wij beheersen diverse technieken om een glazen grafsteen een zeer persoonlijke en unieke uitstraling mee te geven. Unieke technieken zoals glas-fusion, buigen, lakken en lasergravure. Ook kan een afbeelding in verschillende dieptes in glas gezandstraald of geëtst worden, een handafdruk kan in glas gesmolten of in het glas geknabbeld worden om de grafsteen een bijzondere uitstraling mee te geven. Geknabbeld houdt in dat deglasplaat ruw is of de buitenzijde ruw is gemaakt. Een groot voordeel van glazen grafstenen is dat de teksten op de grafsteen van glas altijd goed leesbaar blijven.

Onderhoud van glazen grafsteen

Met betrekking tot het onderhoud adviseren wij niet alleen het reinigen met water en spons. Voor een goede reiniging hebben wij zelf een speciaal en uniek onderhoudsproduct ontwikkeld die in een bewerking reinigt en extra impregneert. Daarnaast impregneren wij alle grafstenen met ons eigen JWN Nano impregneer, waardoor al onze geproduceerde grafstenen water- en vuilafstotend zijn. Hierdoor wordt het onderhoud erg gemakkelijk.

De grafstenen van glas worden door onze eigen buitendienst geplaatst. Onze mensen zijn zeer deskundig op het gebied van maatvoering en reglementen op de begraafplaatsen waardoor een goed resultaat gewaarborgd is. Bij de keuze voor een glazen grafsteen kan al rekening gehouden worden met de onderhoudsvriendelijkheid. Uiteraard geven wij graag advies over het onderhouden van het glazen grafsteen.