Grafstenen van brons

Mensen kunnen worden getroffen door het overlijden van een dierbare. Om die herinnering levend te houden wordt naast een zorgvuldige uitvaart, een stijlvol monument op het graf van de overledene geplaatst. Ieder mens is uniek, dus hebben wij van Woertman Natuursteen met onze jarenlange ervaring, een uitgebreide selectie grafmonumenten gecreëerd van hoogwaardige kwaliteit. Op deze pagina vindt u informatie over bronzen grafstenen.

Brons wordt veel gebruikt als materiaal bij grafstenen. Vroeger werden de accessoires zoals; letters, vazen, lantaarns en beelden bijna uitsluitend in brons aangeboden. Brons heeft diverse kleuren en kan van extra afwerkingslagen worden voorzien. Dit worden patinalagen genoemd. In onze inspiratietuin ziet u vele voorbeelden van brons toegepast op grafstenen, van zwerfkeien tot exclusieve monumenten.

Voordelen van brons

Brons heeft diverse kleuren en kan van extra afwerkingslagen worden voorzien, dit worden platinalagen genoemd. Hierdoor kan brons op een passende manier gecombineerd worden met andere materialen zoals glas, natuursteen of hout. Ook kunt u in de afwerking combinaties maken met verschillende kleuren brons en verschillende vormen van brons. Dit zorgt natuurlijk voor een mooi persoonlijk monument. Daarnaast heeft brons een klassieke en chique uitstraling, het is vorstbestendig en heel hard.

Ons eerdere werk

Wanneer u een bijzondere grafsteen wilt laten maken, kan dit even duren (gerust een paar maanden). Daarom verzorgt Woertman Natuursteen ook een verzorgde aanblik met een tijdelijke grafsteen voor in de rouwperiode. Op onze website kunt u onder het tabblad ‘Onlangs gerealiseerd’ eerder werk van ons zien. Bij onze vestiging in Tubbergen is een showtuin gelegen, waar u tevens een goede indruk kunt krijgen van diverse mogelijkheden. Indien u interesse heeft in een bronzen grafsteen of ander soort grafsteen van Woertman Natuursteen, dan bent u van harte welkom bij onze showroom in Tubbergen.

Onderhoud van bronzen grafstenen

Het onderhoud van een grafsteen van brons is vrij gemakkelijk. Grafstenen van brons hebben niet meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een granieten grafsteen. Het materiaal blijft zelf goed en mooi. Het best kunt u de bronzen grafsteen reinigen met water of een zachte spons in combinatie met een speciaal en uniek onderhoudsproduct voor extra impregnatie en reiniging.

Alle geproduceerde grafstenen van Woertman worden behandeld met ons eigen JWN Nano impregneer waardoor elke grafsteen water- en vuilafstotend wordt. Hierdoor zijn onze grafstenen heel makkelijk in onderhoud.