restauratie

Woertman Natuursteen is ook gespecialiseerd in grafmonumenten restaureren. U heeft meerdere mogelijkheden betreft de restauratie. U kunt de begraafplaats, naam en overlijdensdatum van de overledene, het grafnummer en uw gegevens aan ons doorgeven. Daarna gaan wij bij het monument kijken, waarna u een offerte krijgt met de restauratie mogelijkheden. U kunt ook een duidelijke foto van het monument naar ons mailen. Of u kunt er voor kiezen om samen met een van onze medewerkers op de begraafplaats te gaan kijken. 

werkzaamheden

Wij kunnen, onder andere, de volgende werkzaamheden uitvoeren:
- Grafsteen letters bijwerken of opnieuw verven.
- Letters opnieuw graveren.
- Grafsteen rechtzetten.
- Grafsteen reinigen
- Onderdelen renoveren
- Een grafsteen verwijderen en afvoeren.

begraafplaats/werkplaats

Bepaalde werkzaamheden kunnen op de begraafplaats uitgevoerd worden zoals letters beschilderen of de grafsteen rechtzetten.
Een aantal restauraties moeten in de werkplaats verricht worden zoals een grafsteen afschuren of het vervangen van onderdelen.

renovaties Grafmonumenten voorbeelden





ONDERHOUD VAN GRAFMONUMENTEN 

 MONUMENT GRANIET

Gepolijst graniet vergt weinig tot geen onderhoud. Door het gladde oppervlak kunt u het gemakkelijk met een vochtige doek of borstel reinigen.Gebruik nooit agressieve of zuurhoudende onderhoudsmiddelen. Plaats nooit kaarsen of olielampen direct op het graniet. Dit kan voor hardnekkige vlekken zorgen. 

MONUMENT METAAL

Ook grafmonumenten van metaal kun je gemakkelijk reinigen. Onderhouden kan door middel van een vochtige doek of een zachte borstel. 

MONUMENT MET GLAS

Wilt u een monument van glas schoonmaken, dan kunt u het best een zachte spons of borstel met water gebruiken. 

MONUMENT VAN HOUT

Een monument van hout zal gaan verweren. Dit geeft een mooie antieke uitstraling. U kunt er voor zorgen dat uw monument er weer als nieuw uit gaat zien, door te schuren en te lakken. 

MONUMENT MET ZWERFKEI OF ROTS

Heeft u een monument dat gemaakt is van zwerfkeien of rotsen dan zal er op dit monument mos ontstaan. Wilt u dit verwijderen dan is dat mogelijk door middel van een harde borstel met schoon water. Is dit niet genoeg kunt u biologisch schoonmaakmiddel gebruiken.

Voor onze onderhoudsmiddelen klik hier.