Bronzen grafzerken

Brons wordt veel gebruikt als materiaal bij grafmonumenten. Vroeger werden de accessoires zoals letters, vazen, lantaarns en beelden bijna uitsluitend in brons aangeboden. Brons heeft diverse kleuren en kan van extra afwerkingslagen worden voorzien. Dit worden patinalagen genoemd. In onze inspiratietuin ziet u vele voorbeelden van brons toegepast op monumenten, van zwerfkeien tot exclusieve monumenten. Bij bronzen grafzerken kunt u dus zelf kiezen welke kleur u wilt en wat voor een uitstraling u voor de bronzen grafsteen wilt.

Voordelen van brons

Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk wat betreft grafkunst in het brons. Er kunnen zelfs compleet bronzen grafzerken worden geleverd. U kunt brons op vele andere manieren toevoegen aan uw monument zoals een bronzen accessoire of bronzen belettering. Hierdoor maakt u er een persoonlijk geheel van. Brons is natuurlijk is alle maten en vormen te maken dus wat u ook maar wenst: wij kunnen het altijd voor u realiseren.

Afwerking in brons

Brons heeft diverse kleuren en kan van extra afwerkingslagen worden voorzien. Deze afwerkingslagen worden platinalagen genoemd. Hierdoor kan brons op een passende manier gecombineerd worden met andere materialen zoals glas, natuursteen of hout. Ook kunt u in de afwerking combinaties maken met verschillende kleuren brons en verschillende vormen van brons. Dit zorgt natuurlijk voor een mooi persoonlijk monument. We streven er dan ook altijd naar om u zo goed mogelijk te voorzien van datgene wat u voor ogen had. Bij ons kunt u dan ook te allen tijde rekenen op de volgende punten:

  • Snelle levering van grafsteen;
  • Veel ervaringen;
  • Indien gewenst denken we graag met u mee;
  • Gemakkelijk onderhoud dankzij ons speciaal onderhoudsproduct.

Het onderhoud van brons

Het onderhoud van een grafsteen van brons is vrij gemakkelijk. Een bronzen grafmonument heeft niet meer onderhoud nodig dan een granieten monument. Het materiaal blijft zelf goed en mooi. Voor het onderhoud kunt u het beste de grafsteen reinigen met water of een zachte spons. Wij, als unicum in Nederland, impregneren al onze stenen met onze eigen JWN Nano impregneer. Hierdoor zijn alle geproduceerde monumenten water en vuil afstotend. Het onderhoud van tijdelijke grafstenen wordt op deze manier nog makkelijker.

Neem direct contact met ons op!

Wilt u meer weten over onze bronzen grafzerken? Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden. Indien u er niet helemaal uitkomt, adviseren we u ook graag. Neem dus gerust contact met ons op.