SLUITSTENEN

Sluitstenen worden gebruikt bij gemetselde bogen om een accent te leggen in de boog. Vaak wordt gekozen voor gehakt natuursteen. Sluitstenen voegen een sierlijk element toe aan het ontwerp van het pand. Ze kunnen gecombineerd worden met bijpassend hardsteen dorpels of aanzetstenen. Allerlei variaties zijn denkbaar bij het verwerken van sluitstenen.  

SLUITSTEEN MOGELIJKHEDEN

Omdat deze stenen op een constructief punt worden geplaatst en zwaarder belast worden, zijn ze vaak in natuursteen uitgevoerd. Daarnaast hebben sluitstenen ook een esthetische functie. Het zijn mooie details van een woning. Boven een raam of deur. Soms is een sluitsteen voorzien van een jaartal of spreuk. Het geeft sfeer aan een huis.

SLUITSTENEN TOEVOEGEN

Een sluitsteen is dus de bovenste of middelste steen in een boog en wordt altijd als laatste toegevoegd aan de boog. Sluitstenen komen het meest voor in de vorm van een versierd stuk natuursteen. De rest van de boog bestaat uit de standaard bakstenen. Er wordt natuursteen gebruikt voor de sluitsteen omdat dit sterk materiaal is en veel druk kan verdragen. Sluitstenen worden vaak toegepast in combinatie met aanzetstenen 'Raaf' en 'Roek'

ONDERHOUD SLUITSTENEN

Natuursteen onderhouden is niet moeilijk. U kunt gemakkelijk met een vochtige doek of zachte borstel het materiaal schoon maken. Wilt u een bepaalde zeep of onderhoudsproduct gebruiken kunt u voor meer informatie naar onze showroom komen waar we talloze zeep en onderhoudsproducten op voorraad hebben.