grafmonument van versteend hout

Bij versteend hout heeft elke stam hun eigen vorm, verhaal en kleur. Niet één stam is gelijk, net als wij mensen. Het gefossiliseerde hout is wel 22 miljoen jaar oud en is net zo hard als bijvoorbeeld graniet. Door het versteende hout te bewerken kunnen er mooie kleuren en structuren worden toegevoegd aan uw monument.  


voordelen grafmonument versteend hout

Het grote voordeel van versteend hout is dat dit materiaal zeer weerbestendig is. Versteend hout heeft een uitstraling van hout en de kwaliteit van natuursteen. Nog een voordeel is dat in dit grafmonument gemakkelijk letters kunnen worden gezandstraald. 

toepassingen van versteend hout

In ons assortiment vindt u veel verschillende toepassingen van versteend hout in een monument. Hierbij kunt u denken aan complete monumenten maar ook aan letterstenen, een voetstukken, grafomranding etc. 
Een versteende hout kun je op prachtige manieren combineren met bijvoorbeeld brons, glas of aluminium. 

onderhoud

Omdat het versteende hout al eeuwenoud en erg hard is kan het gepolijste oppervlak na een tijd wat doffer of lichter van kleur worden. U kunt een gepolijst monument van versteend hout het best schoonmaken met een zachte doek en lauw water en ruwer versteend hout met een zacht borsteltje en lauw water.

Monument, versteend hout, RVS omranding met tuin

Meer informatie?

Indien wij uw interesse gewekt hebben, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ons team van specialisten bespreekt graag de mogelijkheden met u.

NEEM CONTACT OP