grafmonumenten van Glas

Één van onze specialiteiten is het vervaardigen van monumenten waarin glas is verwerkt. Voor een monument(en) van glas wordt eerst samen met de klant een ontwerp gemaakt van het monument wat dan door een specialistische toeleverancier geproduceerd wordt. Daarna wordt een dergelijk glazen monument door onze eigen vakmensen verder afgewerkt en gerealiseerd. Wij doen dit in samenwerking met Het glazen nest. 

voordelen van glas

Glas is erg sterk, duurzaam en het heeft ontzettend veel mogelijkheden. Er bestaan ruim 1000 soorten glas en al die soorten glas zijn op eindeloos veel manieren te combineren. Niet alleen verschillende soorten glas valt met elkaar te combineren, ook wordt glas vaak met natuursteen gecombineerd.  Een glasmonument is bestand tegen weersinvloeden en het blijft jaren mooi. 

BEWERKINGEN VAN GLAS

Wij beheersen diverse technieken om een glazen grafmonument een zeer persoonlijke en unieke uitstraling mee te geven. Unieke technieken zoals glas-fusion, buigen, lakken, lasergravure. Ook kan een afbeelding in verschillende dieptes in glas gezandstraald of geetst worden, een handafdruk in glas gesmolten worden of het glas geknabbeld worden om een bijzondere uitstraling mee te geven.  Geknabbeld houdt in dat de glasplaat ruw is of de buitenzijde ruw is gemaakt. Een groot voordeel van glazen grafmonumenten is dat de teksten op het glasmonument altijd goed leesbaar blijven. 

Montage van een glazen grafmonument

De grafmonument(en) van glas worden door onze eigen buitendienst geplaatst. Deze zijn deskundig op het gebied van maatvoering en reglementen op de begraafplaatsen waardoor een goed resultaat gewaarborgd is.  Bij de keuze voor de glazen grafmonumenten kan al rekening gehouden worden met de onderhoudsvriendelijkheid. Uiteraard geven wij graag advies over het onderhouden van het glazen grafmonument

Voor  voorbeelden van grafmonumenten klik hier.


Monument graniet en zwart graniet omranding, met blauwe glazen kop en witte vlinder.


Monument grijs graniet met gekleurd glas.


Monument graniet met glazen vlinder.


Monument grind met zwart granieten omranding, met helder glas. 

Meer informatie?

Indien wij uw interesse gewekt hebben, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ons team van specialisten bespreekt graag de mogelijkheden met u.

NEEM CONTACT OP