Grafmonument van cortenstaal

Cortenstaal is een in de 20e eeuw uitgevonden staalsoort. Het toepassen van cortenstaal in een grafmonument is echter iets nieuws. In de afgelopen jaren is er een trend ontstaan waarbij er steeds meer alternatieve materialen en combinaties van materialen worden toegepast in grafmonumenten.

voordelen van cortenstaal

Een cortenstaal grafmonument wordt vaak gekozen vanwege het prachtige, roestkleurige uiterlijk. De kenmerkende bruine kleur van het materiaal zorgt voor een warme uitstraling. De zeer dichte roestlaag beschermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor het roestproces sterk wordt vertraagd. Door deze laag is het grafmonument van cortenstaal zeer weervast. 

Toepassing van cortenstaal

Cortenstaal kan op veel manieren worden toegepast in cortenstaal monumenten. U kunt bijvoorbeeld het gezichtsprofiel van de overledene als silhouet in het metaal laten uitsnijden.  Een grafmonument van cortenstaal is goed te combineren met Belgisch hardsteen. Er is ook nog een mogelijkheid om uw cortenstaal monument persoonlijk te maken , dit kunnen wij voor u realiseren door middel van accessoires van cortenstaal.

onderhoud van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Door weersinvloeden en vochtigheid roest cortenstaal en creeërt het voor zichzelf een natuurlijke beschermlaag. 

Voor meer voorbeelden van grafmonumenten met cortenstaal klik hier.
Voor voorbeelden van grafmonumenten klik hier.Monument met cortenstaal en ruwe veldkei.


Monument cortenstaal met grind, roos van glas.


Monument cortenstaal bakken, omranding en letterplaat. 


Monument cortenstaal met ruwe steen. 

Meer informatie?

Indien wij uw interesse gewekt hebben, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ons team van specialisten bespreekt graag de mogelijkheden met u.

NEEM CONTACT OP