CortensTaal grafzerken

Bent u bekend met cortenstaal grafzerken? Cortenstaal is een in de 20e eeuw uitgevonden staalsoort. Het toepassen van cortenstaal in een grafmonument is echter iets nieuws. In de afgelopen jaren is er een trend ontstaan, waarbij er steeds meer alternatieve materialen en combinaties van materialen worden toegepast in grafmonumenten. Cortenstaal heeft een robuuste, unieke uitstraling en is zeer geliefd bij vele mensen. Bij Woertman Natuursteen kunt u ook terecht voor cortenstaal grafstenen. Wij werken altijd met de beste kwaliteit materialen. Dat geldt tevens voor een grafsteen van cortenstaal.

Voordelen van cortenstaal

Een cortenstaal grafsteen wordt vaak gekozen vanwege het prachtige, roestkleurige uiterlijk. De kenmerkende bruine kleur van het materiaal zorgt voor een warme uitstraling. De zeer dichte roestlaag beschermt het dieperliggende materiaal tegen zuurstof, waardoor het roestproces sterk wordt vertraagd. Door deze laag is het grafmonument van cortenstaal zeer weervast. Een grafsteen van cortenstaal heeft dus de volgende voordelen:

  • Prachtige, roestkleurige uitstraling;
  • Warme look;
  • Dichte roestlaag ter bescherming;
  • Altijd gemaakt van de beste kwaliteit.

Toepassing van cortenstaal

Cortenstaal kan op veel manieren worden toegepast in cortenstaal grafzerken. U kunt bijvoorbeeld het gezichtsprofiel van de overledene als silhouet in het metaal laten uitsnijden. Een grafsteen van cortenstaal is goed te combineren met Belgisch hardsteen. Er is ook nog een mogelijkheid om uw cortenstaal monument persoonlijk te maken. Dit kunnen wij voor u realiseren door middel van accessoires van cortenstaal. U geeft dan aan ons door wat u precies wilt en wat de uitstraling moet zijn. Vervolgens gaan wij daarmee aan de slag.

Onderhoud van cortensTaal

Cortenstaal grafmonumenten hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Door weersinvloeden en vochtigheid roest cortenstaal en creëert het voor zichzelf een natuurlijke beschermlaag. Ideaal dus. Op deze manier kunt u erop rekenen dat de kwaliteit altijd in de goede staat blijft.

Wilt u meer voorbeelden van grafmonumenten met cortenstaal zien? Klik dan hier. Voor nog meer voorbeelden van grafmonumenten klik hier.

Neem direct contact met ons op!

Wilt u meer weten over onze cortenstaal grafzerken? Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden. Indien u er niet helemaal uitkomt, adviseren we u ook graag. Neem dus gerust contact met ons op.