Veldkeien en ruwe stenen

Er zijn veel opties op het gebied van grafmonumenten. Er zijn verschillende materialen waaruit gekozen kan worden en daarnaast zijn er ook nog talloze opties op het gebied van vorm, kleur, indeling en combinatie van materialen. Het ene materiaal is natuurlijker dan het andere en wanneer u op zoek bent naar een zeer natuurlijke optie, zijn veldkeien en ruwe stenen de juiste keuze. De keien en stenen zijn onbewerkt en ruw gehakt, met als uitzondering de eventueel geplaatste tekst. Veel mensen houden van de natuurlijke uitstraling van deze veldkeien en ruwe stenen en maken een keuze uit de beschikbare verschillende soorten.

Mogelijkheden bij veldkeien en ruwe stenen

Uw gewenste grafmonument kan compleet gemaakt worden van ruwe natuursteen of kan gecombineerd worden met andere materialen zoals RVS, brons, graniet, glas, aluminium etc. Verder kunt u kiezen uit ruwe en gepolijste oppervlakten en randen met veel mogelijkheden. De grootste voordelen van het gebruik van veldkeien en ruwe stenen zijn:

  • Keuze uit honderden unieke keien en stenen;
  • U kunt de keien en/of stenen zelf uitzoeken;
  • Het materiaal is onbewerkt en natuurlijk;
  • De keien en stenen zijn duurzaam en eerlijk gewonnen;
  • Met ons advies kunt u het gehele monument ontwerpen

Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste materialen, vormen en combinaties. Daarnaast denken wij met u mee over het glad polijsten, ruw bewerken en het aanbrengen van de gewenste teksten en eventuele symbolen door middel van frezen, hakken of zandstralen in de steen. De letters en symbolen kunnen bewerkt worden met kleuren of bladgoud en vervaardigd worden van brons of verschillende edelmetalen. Combinaties met steen en materialen als glas, hout en verschillende soorten metalen zijn mogelijk. Heeft u zelf al een specifiek beeld van hoe het geheel eruit moet komen te zien? Wij zijn benieuwd naar uw wensen en zorgen graag voor een ontwerp op maat. U bent van harte welkom in onze showtuin in Tubbergen.

Onderhoud van veldkeien en ruwe stenen

Doordat het materiaal van veldkeien en ruwe stenen natuurlijk is, is het belangrijk het monument op de juiste manier te onderhouden. De veldkeien en ruwe stenen kunt u het beste schoonmaken met een zachte borstel en lauwwarm water. Heeft u specifieke vragen over het onderhoud en de reiniging van deze natuurlijke materialen, dan bent u welkom in onze showroom, waar we u van het juiste advies kunnen voorzien en de juiste onderhoudsproducten en reinigingsmiddelen op voorraad hebben.