asbestemmingen

De eerste vier weken wordt de as in het crematorium bewaard. Veel mensen kiezen ervoor om de urn daarna mee naar huis te nemen en op een mooie plek in het huis neer te zetten of in de tuin gegraven.  Wilt u echt een bijzonder plekje creëren? Dan kunt u kiezen voor een urn-nis in uw tuin, huis of op een begraafplaats. 

Versteend hout

Een van onze populaire en bijzonder asbestemmingen is versteend hout.  Het plaatsen van een urn is een persoonlijke aangelegenheid. Hoe mooi is het dan wanneer je een natuurlijke asbestemming kunt creëren die uniek is omdat geen enkel stuk versteend hout er hetzelfde uitziet. Het zijn stukken versteend hout ide 2 tot 25 miljoen jaar oud zijn. Versteend hout wordt ook wel fossiel hout genoemd. 

Amethisten & mineralen

de waterurn

De waterurn is een kunstige bronzen bol die het regenwater doorlaat. Door een speciaal systeem wordt de as heel geleidelijk met water afgevoerd en opgenomen door het grondwater. Het duurt gemiddeld 10 jaar voordat de as volledig op afgegeven aan de aarde. U kunt zelf bepalen wanneer dit proces ingaat. 


Voor meer voorbeelden van bijzondere asbestemmingen klik hier.