Interesse in een urn van versteend hout kristal?

Bij het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Naast het regelen van de afscheidsceremonie en alle administratieve zaken, zijn er ook veel keuzes te maken voor de aankleding van het graf of de urn. Urnen zijn beschikbaar in vele soorten en maten en in uiteenlopende materialen en kleuren. Wanneer u kiest voor een urn van versteend hout kristal, kiest u voor een stam met unieke vorm, verhaal en kleur. Net zoals iedere persoonlijkheid een eigen levensverhaal heeft. Woertman Natuursteen adviseert u graag bij het uitkiezen van de juiste urn.

Wat zijn de voordelen van een urn van versteend hout kristal?

Een urn of ander type grafmonument van versteend hout kristal bestaat uit gefossiliseerd hout van wel 22 miljoen jaar oud. Het materiaal is qua hardheid vergelijkbaar met graniet. Er zijn vele mogelijkheden in het bewerken van het versteende hout waardoor allerlei kleuren en structuren kunnen worden toegevoegd. Versteend hout kristal maakt een urn persoonlijk, bijzonder en sprekend.

Versteend hout is bestand tegen de weerselementen, lijkt erg op hout en heeft vergelijkbare eigenschappen met natuursteen. Bij een urn van versteend hout kristal is het gemakkelijk om teksten of namen te zandstralen, dat nog een extra niveau van uniekheid toevoegt. Ook is versteend hout kristal op talloze manieren te combineren met materialen als brons, glas of zelfs aluminium. Bij de keuze voor versteend hout kiest u voor een duurzame, speciale urn.

Kiezen voor versteend hout kristal

Wanneer u interesse heeft in een urn van versteend hout kristal nodigen wij u graag uit in onze showtuin in Tubbergen, waar wij u voorbeelden kunnen tonen, opties kunnen bespreken en u kunnen adviseren over het gebruik van dit materiaal. Bent u niet in staat om naar Tubbergen te komen? Dan komen wij ook bij u thuis langs voor advies. Wij bespreken graag met u wat uw persoonlijke wensen zijn, zodat wij daar bij het vervaardigen van onze urnen altijd rekening mee kunnen houden.

Daarnaast adviseren wij u over het onderhoud van versteend hout kristal. Doordat het materiaal eeuwenhoud en erg hard is kan het gladgemaakte oppervlak doffer en lichter van kleur worden. Dit materiaal kunt u het beste schoonmaken met een zachte doek met lauwwarm water. De wat ruwere gedeeltes zijn goed schoon te houden met een zachte borstel en lauwwarm water.

Tijdelijke oplossingen van Woertman Natuursteen

Het maken van een urn van versteend hout kristal kost tijd. Voor de periode waarin u wacht op uw urn, biedt Woertman Natuursteen een tijdelijke optie. Zodat u toch een mooie verzorgde plek heeft in deze moeilijke periode van rouw. Neem voor vragen gerust contact met ons op.